Pasta pepperonata.pdf
(
63 KB
)
Pobierz
2707597 UNPDF
Pasta pepperonata
Składniki
50 dag spaghetti, 2 duże cebule, 2 strąki zielonej papryki, strąk
czerwonej papryki, 2 łyżki oleju, 4 szklanki sosu pomidorowego
(patrz: Sosy), sól
Sposób przyrządzania
Spaghetti ugotować według instrukcji, odcedzić, przepłukać
zimną wodą, osączyć. W tym czasie w głębokim żaroodpornym naczyniu (2 l)
mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 4-5 minut pokrojone na kawałki warzywa
wymieszane z olejem. Powinny być prawie miękkie. Sos pomidorowy wlać do naczynia z
warzywami, przykryć pergaminem i mikrofalować 5-6 minut lub do mocnego podgrzania
(przy tej samej mocy). Włożyć makaron do naczynia żaroodpornego, przykryć
pergaminem i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 3-4 minuty, raz zamieszać.
Potrawę podawać na ogrzanym półmisku, polaną sosem, przybraną warzywami, z
czosnkowym pieczywem i sałatą.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
Beszanel ( Biały sos).pdf
(51 KB)
Budyń mocca.pdf
(43 KB)
Buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Bułeczki z bananami.pdf
(19 KB)
Ciasteczka pomarańczowe.pdf
(70 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin