Zarzutka.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243998 UNPDF
Zarzutka
Składniki
Szklanka kiszonej kapusty z sokiem, 6-7 ziemniaków, 2 cebule, 5
dag boczku lub słoniny, listek laurowy, vegeta lub jarzynka, natka
pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać pięcioma
szklankami wrzącej wody, dodać vegetę lub jarzynkę, sól, pieprz,
listek i ugotować do miękkości. Kapustę posiekać i wraz z sokiem
dodać do ziemniaków. Gotować, aż kapusta będzie miękka. Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić w kosteczkę i razem z cebulą zrumienić na patelni, dodać do zupy.
Przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
124_Przepisy_na_ZUPY.pdf
(3177 KB)
124_Przepisy_na_ZUPY (2).pdf
(1655 KB)
Aksamitna zupa z bobu z fasolką szparagową.doc
(39 KB)
Aksamitne veloute dyniowe ze śmietaną.doc
(32 KB)
Aksamitna zupa z zielonej soczewicy.doc
(38 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin