zupa_fasolowa.pdf
(
36 KB
)
Pobierz
Składniki:
Składniki:
250 g białej fasoli
2 listki laurowe
2 marchewki i pietruszka
3 ziemniaki
1 cebula
1 ząbek czosnku
300 g wędzonej surowej
kiełbasy (polskiej)
2 łyżki smalcu
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżki śmietany
Fasolę zalać ciepłą wodą, odstawić na 3 godz., dodać listki laurowe, gotować na wolnym ogniu.
Jarzyny obrać, umyć. pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Gdy fasola będzie półmiękka,
dolać wody, wrzucić marchewkę i pietruszkę, posolić, gotować 20 min, dodać ziemniaki, gotować,
aż fasola będzie miękka. Kiełbasę pokroić, obsmażyć na smalcu z cebulą i czosnkiem, wrzucić
do zupy, zamieszać, zagotować. Posypać papryką, ozdobić śmietaną.
Plik z chomika:
ZULUS555
Inne pliki z tego folderu:
Książka kucharska dla cukrzyków i nie tylko.doc
(4937 KB)
Reader's Digest - Potęga warzyw.PDF
(96780 KB)
Maciej Kuroń - Kuchnia Polska Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów.pdf
(966499 KB)
Owoce-opisy(1).pdf
(72 KB)
Kuchnia Amiszow.pdf
(457 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 27.02.2021
Alfabet migowy
ANGIELSKI w pracy mp3
Audio - Bajki i baśnie
Audio - Słuchowiska
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin