Babeczki:1 ½ szklanki mąki z proszkiem do pieczenia (jeśli nie macie gotowej, oto składniki: 6 szklanek mąki, 3 łyżki stołowe proszku do pieczenia, 1 łyżka stołowa soli)⅓ szklanki mąki żytniej1 łyżeczka proszku do pieczenia½ łyżeczki sody1 łyżeczka soli1 łyżeczka musztardy w proszku½ szklanki startego Cheddara6 łyżek stołowych oleju roślinnego½ szklanki plus 2 łyżki stołowe jogurtu½ szklanki mleka1 jajko2 łyżki stołowe sosu WorcestershirePrzybranie:2 łyżki stołowe startego CheddaraSos WorcestershirePotrzebny sprzęt: 12 foremek do babeczekNastaw piekarnik na ok. 205°CW dużej misce, widelcem zmieszaj razem obie mąki, proszek do pieczenia, sodę, sól, musztardę i ser. W wysokim naczyniu ubij razem pozostałe składniki. Wlej je do miski z suchymi składnikami, pomieszaj delikatni widelcem, pamiętaj, że ciasto na dobre muffinki ma gródki.Przelej ciasto do foremek i piecz 20 min., potem szybko wyciągnij z piekarnika i posyp każdą serem i kilkoma kroplami sosu Worcestershire. Włóż powrotem do pieca na 5 min., wyciągnij muffiny i odstaw do wystygnięcia. Jedz, kiedy są jeszcze ciepłe, ale nie są już gorące.
Agrarose