WIŚNIOWY SERNIK NA ZIMNO.doc

(116 KB) Pobierz
WIŚNIOWY SERNIK NA ZIMNO

WIŚNIOWY SERNIK NA ZIMNO

 

spód:
125g herbatników pełnoziarnistych
75g miękkiego masła

masa serowa:
300g serka twarożkowego (np. Philadelfia)
60g cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
sok z połowy cytryny
250ml śmietany kremówki

słoik (ok.300g) konfitury z wiśni (nie dżem!)

Herbatniki rozkrusz z masłem w malakserze na piaskową masę. Wyłóż nimi dno tortownicy. Lekko ugnieć.

Ser, cukier, wanilię i sok z cytryny wymieszaj na jednolitą masę. W osobnym naczyniu lekko ubij śmietanę. Połącz z masą serową. Rozprowadź równomiernie na spodzie herbatnikowym. Wstaw na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem rozłóż równomiernie po wierzchu konfiturę wiśniową.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin