sosy przepis na szafkę.doc

(26 KB) Pobierz

SOSY

WINEGRET

- 3 kopiaste łyżki sosu sałatkowego,

- 6 dużych ząbków czosnku,

- ½ szklanki oleju,

- 3 płaskie łyżeczki słodkiej, czerwonej papryki,

- 1 łyżeczka koperku

- cała butelka wody mineralnej

WYMIESZAĆ

 

 

SOS POMIDOROWY

- 2 puszki pomidorów pelatti

- ½ cebuli, 3 ząbki czosnki pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju (100ml oleju)

- 2 łyżki soli

- 4 łyżki cukru

- 1 łyżka bazylii

ZMIKSOWAĆ

SOS DO FIESTY

łyżeczka sosu ogrodowego, pół łyżeczki musztardy, woda mineralna (2 łyżki), troszkę oleju(łyżka), gęstość śmietany

 

DRESING

Wykonywać w blenderze

- ½ słoika majonezu

- płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki

- doprawiamy solą i pieprzem

- dodajemy mleka

- łyżeczka koncentratu pomidorowego

- sos pomidorowy

- koperek (2płaskie łyżeczki

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin