SOSY
WINEGRET
- 3 kopiaste łyżki sosu sałatkowego,
- 6 dużych ząbków czosnku,
- ½ szklanki oleju,
- 3 płaskie łyżeczki słodkiej, czerwonej papryki,
- 1 łyżeczka koperku
- cała butelka wody mineralnej
WYMIESZAĆ
SOS POMIDOROWY
- 2 puszki pomidorów pelatti
- ½ cebuli, 3 ząbki czosnki pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju (100ml oleju)
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka bazylii
ZMIKSOWAĆ
SOS DO FIESTY
łyżeczka sosu ogrodowego, pół łyżeczki musztardy, woda mineralna (2 łyżki), troszkę oleju(łyżka), gęstość śmietany
DRESING
Wykonywać w blenderze
- ½ słoika majonezu
- płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki
- doprawiamy solą i pieprzem
- dodajemy mleka
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sos pomidorowy
- koperek (2płaskie łyżeczki
joly