Faworki alias chrust.doc

(54 KB) Pobierz
Faworki alias chrust

Faworki alias chrust 

Przygotowanie: 20 minut

Smażenie: po 3 minuty każdy faworek

Trudność: łatwy


Składniki
 

20 dag mąki

 

 

3 żółtka

 

 

4 łyżki gęstej śmietany

 

 

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

1 łyżka spirytusu

 

 

sól

 

 

olej, cukier puder

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Wszystko razem połączyć, wyrabiać tak długo, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.

 

 

 

 

2.

Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć romby, zrobić z nich faworki.

 

 

 

 

3.

Usmażyć je w głębokim oleju. Posypać je cukrem pudrem.

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin