Tort z masą brzoskwiniową .doc

(1 KB) Pobierz

Biszkopt orzechowy:

4 jajka

5 dag mielonych orzechów włoskich

8 dag cukru

5 dag mąki

½ łyżeczki proszku do pieczenia

 

biszkopt kokosowy:

6 białek

½ szkl. cukru

15 dag kokosu

1 łyżka mąki ziemniaczanej

½ łyżeczki proszku do pieczenia

 

krem:

1 puszka brzoskwiń

1 kostka masła

6 żółtek

½ budyniu ?mietankowego

1 łyżka mąki

 

polewa

 

Biszkopt orzechowy:  białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać m?kę ziemniaczaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tart?. Lekko wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez 30 –40 min.

Biszkopt kokosowy: białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać m?kę, wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 st. C ok. 30-40 min.

Krem: odlać z owoców sok, uzupełnić do pojemności 1 szklanki wod?. Ugotować budyń z łyżką mąki. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.

Na biszkopcie orzechowym położyć krem, biszkopt koksowy, krem i biszkopt orzechowy. Ciasto polać polewą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin