Jak zakończyć kiełbasę patyczkiem - tzw. flokiem.pdf
(
284 KB
)
Pobierz
349722557 UNPDF
Szpilkowanie (flokowanie), czyli zakaoczanie kiełbas patyczkiem
P
onieważ nie robiłem akurat produkcji, musiałem zrobid pokaz na pooczosze od schabu a`la wędliny
parmeoskie.
Pierwszy etap:
Drugi etap:
Trzeci etap:
Patyczki w gwarze masarskiej nazywały się FLOKI, a proces zakaoczania kiełbas przy ich pomocy,
flokowaniem
Autor: Bagno.
Plik z chomika:
janek342
Inne pliki z tego folderu:
Zarys technologii poszczególnych faz produkcji wędlin.pdf
(343 KB)
Wady kiełbas surowych smarownych (np. metka) i sposoby przeciwdziałaniah.pdf
(265 KB)
Technologia produkcji wędlin z mięsa wołowego.pdf
(144 KB)
Technologia produkcji wędlin z mięsa końskiego.pdf
(353 KB)
Sól i saletra, a peklosól w naszych przepisach.pdf
(222 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobione
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin