Kiełbasa z mięsa gęsiego.pdf
(
133 KB
)
Pobierz
349632024 UNPDF
1Kiełbaazmieagęiego(myle,żerówniedobrzemożetobydmiękozpierikurzej)
Składniki
- 0,75kgmięagęiego(drobiowego)
- 1,5 kg wieprzowiny z karczku,
- 0,75kgwołowinyklII,
- 0,25kgurowegotłuzczudrobiowego,
- pieprz, ziele angielskie, majeranek, kolendra
- ólialetrazgodnieznormami(2,00kgolii0,07kgaletryna100kgmiea)- peklowadjakna
kiełbaę
Materiałypomocnicze
- jelita wieprzowe 36 mm
- przędzanr3
Mięopokrajadwdrobnąkotkęizapeklowad Tłuzczprzepucidprzezmazynke(iatkanr5)i
zaolid- odjądilodolizogólnejpulinapeklowanieprzyjmując2kgolina100kgtłuzczu
PozapeklowaniuwymiezaddokładniedodajączmieloneprzyprawyinapełniaccilejelitaOdkręcad
kiełbakiodługociok30-35cmKoocezwiązadprzedzą
Pozotawidwtemppokojowejdoobuzeniajelit(możebydnanoc)
Kiełbakiwędzidwzimnymdymieok8-9dniletotrataczauWedzidjakkiełbakeparzonąitak
amoparzyd
Autor: Nieznany
Plik z chomika:
janek342
Inne pliki z tego folderu:
Serdelowa drobiowa.pdf
(121 KB)
Parówki drobiowe.pdf
(144 KB)
Konkursowe mikrokabanosy z indyka wg Jasia.pdf
(155 KB)
Kiełbaski z drobiu.pdf
(138 KB)
Kiełbasa z mięsa gęsiego.pdf
(133 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy - porady
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobione
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin