Dieta Melanie Griffith Dieta ta pozwolila slynnej aktorce odzyskac smukla figure, co mialo wplyw najej kariere.
Jak wiele sławnych i całkiem zwyczajnych kobiet, Melanie znacznie przytyła podczas ciąży i miała duże problemy ze zrzuceniem tej nadwagi. Dlatego też postanowiła całkowicie zmienić swój sposób odżywiania. Przestała jadać tłuste mięsa: baraninę, wieprzowinę, skórkę z drobiu. Zrezygnowała też z majonezu i sosów do sałatek oraz z ciężkostrawnych warzyw: kapusty, brukselki, brokułów i fasoli.
W jej diecie ważna jest zasada, by jeść mało, lecz często, czyli co najmniej 5 posiłków dziennie. Jej jadłospis składa się głównie z niskokalorycznych produktów o niewielkiej zawartości tłuszczu. Istotne jest, by ostatni posiłek spożywać nie później niż o godzinie dwudziestej. Między posiłkami można, dla zabicia głodu, popijać owocowe koktajle.
Dieta jest urozmaicona i dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych składników. Pozwala na niezbyt szybkie, ale za to efektywne i trwałe chudnięcie. Można ją stosować bez ograniczeń czasowych.
inz.germanista