Wigilijne bakaliowe ciasteczka .doc

(0 KB) Pobierz

Produkty

 

40 dag bakalii

 

po 5 dag

 

orzechów włoskich

 

orzechów laskowych

 

orzechów arachidowych

 

daktyli

 

migdałów

 

rodzynek

 

suszonych moreli

 

śliwek suszonych (fig albo smażonej skórki pomarańczowej)

 

10 dag masła

 

10 dag cukru

 

2-3 łyżki miodu

 

2 grube wafle tortowe 

 

Wykonanie

 

Masło, miód, cukier roztapiamy, dodajemy bakalie, smażymy wszystko przez 5 min.ciągle mieszając na wolnym ogniu.

 

Literatką wykrawamy okrągłe kółeczka i nakładamy na nie łyżkę bakaliowej masy . Dekorujemy kokosem, sezamem itp. Schłodzić.

Z podanych składników wychodzi 20 szt.    

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin