Włoszczyzna solona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857301 UNPDF
Włoszczyzna solona
Składniki:
1 kg marchwi 40 dag pietruszki 30 dag selera 30 dag pora 40 dag soli
Sposób wykonania:
Warzywa oczyścić, umyć i osuszyć. Marchew, pietruszkę seler zetrzeć "na makaron" w
malakserze lub na tarce o dużych oczkach. Pory pokroić w cienkie półplasterki.
Rozdrobnione warzywa wymieszać z 30 dag soli. Do wyparzonych suchych słoiczków
wsypać trochę soli i nakładać włoszczyznę, mocno ją ugniatając łyżką lub tłuczkiem, aż
puści sok. Z wierzchu też posypać solą i szczelnie zamknąć.
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Czosnek.pdf
(27 KB)
Ogórki konserwowe.pdf
(29 KB)
Salceson biały l.pdf
(28 KB)
Szynka cielęca.pdf
(29 KB)
Przetwory z owoców i warzyw.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin