Sk�adniki: Ciasto: * 500 g m�ki * 1 Proszek do pieczenia 16 g Dr. Oetkera * 250 g mi�kkiej margaryny * 4 ��tka * 150 g cukru pudru * 50 ml soku pomara�czowego * szczypta soli Do dekoracji: * 1 Lukier gotowy klasyczny Dr. Oetkera * 1 Polewa gotowa deserowa Dr. Oetkera Spos�b przygotowania: Do m�ki i proszku do pieczenia doda� mi�kk� margaryn�, ��tka, cukier puder, s�l, sok pomara�czowy i wymiesza� mikserem. Zagnie�� ciasto w kul� i sch�odzi� conajmniej 1 godzin� w lod�wce. Na stolnic� wysypan� m�k� wy�o�y� ciasto, podzieli� na 4 cz�ci. Ka�d� cz�� rozwa�kowa� do grubo�ci 4 mm (je�li ciasto b�dzie si� klei� posypa� m�k�). Foremk� w kszta�cie np. kwiatka wycina� ciastka i uk�ada� na blasze wy�o�onej papierem do pieczenia. Piec na jasno z�ocisty kolor oko�o 10 - 12 minut. Piekarnik gazowy: temp. 180oC (nie powinien by� podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp.180oC (powinien by� podgrzany) Lukier klasyczny i polew� deserow� rozpu�ci� w k�pieli wodnej. Lukier nak�ada� na wystudzone ciastka. Nast�pnie ozdobi� ciastka polew� deserow� Dr. Oetkera
Justynotoko