Ryba pieczona l.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420153 UNPDF
Ryba pieczona I
Składniki
1 kg ryby słodkowodnej (karpia, sandacza, szczupaka), 2-3 ząbki
czosnku, olej, posiekana natka pietruszki, sól
Sposób przyrządzania
Sprawioną i opłukaną rybę (bez głowy) natrzeć solą, roztartym
czosnkiem, skropić olejem. Włożyć w specjalny rękaw lub luźno
zawinąć w folię aluminiową. Upiec w piekarniku, kilka razy
skrapiając folię wodą. Gotową rybę udekorować plasterkami cytryny, posypać natką
pietruszki. Podawać z ziemniakami, duszoną marchewką i surówką ze słodkiej kapusty.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po amerykańsku.pdf
(45 KB)
Ryba po olsztyńsku.pdf
(43 KB)
Ryba faszerowana w galarecie.pdf
(55 KB)
Ryba duszona z grzybami.pdf
(41 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin