Zupa julienne.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
4244010 UNPDF
Zupa julienne
Składniki
2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera korzeniowego,
mała cukinia, por, 10 dag mrożonej fasolki szparagowej, 2
pomidory, cebula, łyżka masła, 2 łyżki maggi w płynie do zup, 3
łyżki posiekanej zieleniny (koperku i natki pietruszki), pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Marchewkę, pietruszkę, seler i cukinię obrać, pokroić w makaroniki (najlepiej w
malakserze). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Por, cebulę i pomidory pokroić w
półplasterki. Do garnka wlać 6 szklanek wody, zagotować, wrzucić fasolkę i, gdy woda
ponownie zawrze, włożyć pozostałe warzywa oprócz pomidorów. Gdy jarzyny będą
prawie miękkie, dodać pomidory, masło i zieleninę. Po 1-2 min zdjąć zupę z ognia,
doprawić i od razu podawać. (100 g - 20 kcal).
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz czerwony.pdf
(40 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Dania rybne
Desery
ebooks
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin