Puszysty sernik z bitą śmietaną(1).rtf

(851 KB) Pobierz

Puszysty sernik z bitą śmietaną

Przepis dla 6 osób

ser, 1,2kg
śmietana30%, 0,5l
budynie śmietankowe bez cukru, 2szt
Jaja, 8szt
cukier wanilinowy, 1szt
cukier, 1 szklanka
aromat waniliowy do smaku
 

Ciasto:

margaryna, 1/2kostki
jajka, 2szt
cukier kryształ, 1/2szkl
mąka pszenna, 3/4szkl
mąka ziemniaczana, 1/2szkl
proszek do pieczenia, 1łyżeczka
aromat smietankowy,

Opis przygotowania

czas przygotowania: > 90 min

1. Przygotowujemy ciasto na spód;

margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem.

Na blachę wykładamy ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie.

Następnie masa serowa;

do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na

sztywno,z 1 szklanką cukru. Osobno ubijamy śmietanę. Do masy serowej utartej z cukrem dodajemy

po 1 żółtku, dalej budynie, pianę z białek, i śmietanę. Masę wylewamy na przygotowane ciasto,

pieczemy ok.1,2godz.180 st.

2. Masy serowej /po połączeniu z pianą i śmietaną/ będzie dość dużo, więc radzę użyć dużej

miski. Przepis jest na dużą blachę. Po 1godz pieczenia sernik przykrywam folią aluminiową.


Przepis dla 6 osób

ser, 1,2kg
śmietana30%, 0,5l
budynie śmietankowe bez cukru, 2szt
Jaja, 8szt
cukier wanilinowy, 1szt
cukier, 1 szklanka
aromat waniliowy do smaku
 

Ciasto:

margaryna, 1/2kostki
jajka, 2szt
cukier kryształ, 1/2szkl
mąka pszenna, 3/4szkl
mąka ziemniaczana, 1/2szkl
proszek do pieczenia, 1łyżeczka
aromat smietankowy,

Opis przygotowania

czas przygotowania: > 90 min

1. Przygotowujemy ciasto na spód;

margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem.

Na blachę wykładamy ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie.

Następnie masa serowa;

do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na

sztywno,z 1 szklanką cukru. Osobno ubijamy śmietanę. Do masy serowej utartej z cukrem dodajemy

po 1 żółtku, dalej budynie, pianę z białek, i śmietanę. Masę wylewamy na przygotowane ciasto,

pieczemy ok.1,2godz.180 st.

2. Masy serowej /po połączeniu z pianą i śmietaną/ będzie dość dużo, więc radzę użyć dużej

miski. Przepis jest na dużą blachę. Po 1godz pieczenia sernik przykrywam folią aluminiową.


Przepis dla 6 osób

ser, 1,2kg
śmietana30%, 0,5l
budynie śmietankowe bez cukru, 2szt
Jaja, 8szt
cukier wanilinowy, 1szt
cukier, 1 szklanka
aromat waniliowy do smaku
 

Ciasto:

margaryna, 1/2kostki
jajka, 2szt
cukier kryształ, 1/2szkl
mąka pszenna, 3/4szkl
mąka ziemniaczana, 1/2szkl
proszek do pieczenia, 1łyżeczka
aromat smietankowy,

Opis przygotowania

czas przygotowania: > 90 min

1. Przygotowujemy ciasto na spód;

margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem.

Na blachę wykładamy ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie.

Następnie masa serowa;

do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na

sztywno,z 1 szklanką cukru. Osobno ubijamy śmietanę. Do masy serowej utartej z cukrem dodajemy

po 1 żółtku, dalej budynie, pianę z białek, i śmietanę. Masę wylewamy na przygotowane ciasto,

pieczemy ok.1,2godz.180 st.

2. Masy serowej /po połączeniu z pianą i śmietaną/ będzie dość dużo, więc radzę użyć dużej

miski. Przepis jest na dużą blachę. Po 1godz pieczenia sernik przykrywam folią aluminiową.


 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin