Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.pdf

(48 KB) Pobierz
58408884 UNPDF
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Składniki
40 dag (2 niepełne szklanki) jogurtu naturalnego o obniżonej
zawartości tłuszczu, 4 łyżki galaretki pomarańczowej w proszku,
2 spore brzoskwinie lub nektarynki
Sposób przyrządzania
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody. Gdy
zacznie tężeć, zmiksować z jogurtem. Obrane ze skórki
brzoskwinie przeciąć na połówki (usunąć pestki), pokroić w
kostkę, rozłożyć do kompotierek (część zostawić do dekoracji) i zalać tężejącym
jogurtem. Wstawić do chłodziarki. Gdy deser zakrzepnie, udekorować odłożonymi
kawałkami owocu. (1 porcja - 110 kcal).
 
58408884.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin