Surówka z marchewki w sosie majonezowym.rtf

(1 KB) Pobierz

Surówka z marchewki w sosie majonezowym

Składniki:

40 dag marchewki, 2 jabłka, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, sok z cytryny, ½ szklanki sosu majonezowego (2 łyżki majonezu połączyć z jogurtem), sól, cukier

Wykonanie:

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z sosem majonezowym. Dodać obrane i utarte na tej samej tarce jabłka, wymieszać, dodać nać pietruszki i orzechy. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Amatorzy ostrzejszej surówki mogą dodać łyżkę musztardy i posiekany ząbek czosnku. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin