Kulinarne inspiracje Tesco - Napoje.pdf

(937 KB) Pobierz
341063817 UNPDF
Ayran
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:05
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
ď l jogurtu naturalnego
250 ml wody
ď þyŇeczki soli
Sposb przyrzĢdzania:
Wodħ mocno schþodŅ (powinna byę álodowataÑ). Stopniowo dodawaj wodħ i sl do jogurtu.
CaþoĻę zmiksuj lub ubij trzepaczkĢ do piany. Wedle upodobaı moŇna rozcieıczyę albo dosolię.
Ayran pija siħ do posiþku. Polecamy podawaę zwþaszcza do kebabu lub faszerowanych
bakþaŇanw (Omdlaþego Imama).
341063817.029.png 341063817.030.png 341063817.031.png
 
341063817.001.png 341063817.002.png 341063817.003.png 341063817.004.png
Herbata imbirowa
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:10
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
1 þyŇka ĻwieŇo startego imbiru
4 þyŇki miodu
2 cytryny
1 þyŇka cukru
1 litr wody
Sposb przyrzĢdzania:
Do garnka wlej wodħ, dodaj starty imbir, sok z cytryny, mid i cukier. Gotuj przez 20 min.
OdcedŅ i wypij od razu.
341063817.005.png 341063817.006.png 341063817.007.png 341063817.008.png 341063817.009.png 341063817.010.png
Kawa z czekoladĢ
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:10
iloĻę porcji: 1
Skþadniki:
1 þyŇka kawy rozpuszczalnej
10 g bitej Ļmietany
3 kostki czekolady
4 þyŇki mleka
cukier do smaku
Sposb przyrzĢdzania:
Zalej þyŇeczkħ kawy wodĢ o temp. 80» do poþowy kubka, dodaj kostkħ cukru do smaku. W
garnuszku rozpuĻę czekoladħ z mlekiem, wlej jĢ do kawy. Resztħ kubka wypeþnij bitĢ ĻmietanĢ.
Na koniec posyp caþoĻę szczyptĢ startej czekolady.
341063817.011.png 341063817.012.png 341063817.013.png 341063817.014.png 341063817.015.png 341063817.016.png
Koktajl bananowy
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:10
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
2 banany
1 l mleka
200 g waniliowego serka
homogenizowanego
150 g cukru
szczypta cynamonu
wirki kokosowe
Sposb przyrzĢdzania:
Zmiksuj banany, mleko, serek waniliowy i cukier. Dodaj 3 kostki lodu. Posyp cynamonem i
wirkami.
341063817.017.png 341063817.018.png 341063817.019.png 341063817.020.png 341063817.021.png 341063817.022.png
MroŇona herbata owocowa
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:10
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
3 torebki herbaty owocowej
(najlepiej o smaku malinowym,
truskawkowym i owocw leĻnych)
2 þyŇki soku truskawkowego
kilka truskawek
kilka malin
kruszony ld
1 l wody
Sposb przyrzĢdzania:
Herbatħ zaparz w 1 l gorĢcej wody, dodaj sok truskawkowy, wymieszaj i ostudŅ. Przed
podaniem dodaj do napoju ĻwieŇe, oczyszczone owoce i pokruszony ld. MoŇesz teŇ
udekorowaę napoje listkiem miħty.
341063817.023.png 341063817.024.png 341063817.025.png 341063817.026.png 341063817.027.png 341063817.028.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin