Kulinarne inspiracje Tesco - Warzywa i owoce z grilla.pdf

(1624 KB) Pobierz
341063812 UNPDF
Banany w polewie imbirowo-miodowej
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 dojrzaþe banany
3 þyŇki pþynnego miodu
1 þyŇeczka mielonego imbiru
1 Ļrednia pomaraıcza
Sposb przyrzĢdzania:
Przygotuj polewħ: Wymieszaj imbir, mid i wyciĻniħtĢ pomaraıczħ.
Banany obierz ze skry. Nastħpnie uþŇ w folii aluminiowej (kaŇdy w osobnej) i polej
przygotowanĢ polewĢ. Tak przygotowane owoce poþŇ na grill i smaŇ okoþo 6-7 min. Banany
moŇna podawaę w folii lub wyþoŇone na talerzu.
341063812.033.png 341063812.034.png 341063812.035.png 341063812.036.png 341063812.001.png 341063812.002.png
Czosnkowe plastry cukinii z grilla
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:25
marynowanie: 00:15
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
800 g cukinii
1 þyŇka oleju
4 zĢbki czosnku
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Cukiniħ opþucz, odetnij koıcwki i pokrj wzdþuŇ na plastry o gruboĻci ok. 1 centymetra.
Czosnek wyciĻnij przez praskħ, wymieszaj z olejem. Posmaruj plastry cukinii i odstaw na 15 min
do lodwki, nastħpnie grilluj przez ok. 2 min na kaŇdej stronie. Pod koniec pieczenia przypraw
pieprzem i solĢ.
341063812.003.png 341063812.004.png 341063812.005.png 341063812.006.png 341063812.007.png 341063812.008.png
Faszerowana papryka z grilla
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:35
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
2 duŇe papryki czerwone
2 duŇe papryki Ňþte
200 g pieczarek
100 g masþa
2 Ļrednie cebule
ď pħczka natki pietruszki
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Cebulħ pokrj w drobnĢ kosteczkħ i smaŇ na roztopionym maĻle. Do zeszklonej cebuli dodaj
pokrojone w plasterki pieczarki i smaŇ jeszcze przez ok. 5 min. Pod koniec smaŇenia dodaj
posiekanĢ natkħ pietruszki.
Paprykħ przetnij wzdþuŇ, wyciĢgnij gniazda nasienne i faszeruj przygotowanym wczeĻniej
farszem. Grilluj przez ok. 15-20 min na sþabym Ňarze.
341063812.009.png 341063812.010.png 341063812.011.png 341063812.012.png 341063812.013.png 341063812.014.png 341063812.015.png 341063812.016.png
Grillowane plastry ananasa
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:10
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
8 plastrw ananasa z puszki
8 truskawek Ļredniej wielkoĻci
Sposb przyrzĢdzania:
OdsĢczone plastry ananasa kþadŅ na ruszcie grilla i smaŇ przez ok. 2 minuty z kaŇdej strony. Po
usmaŇeniu ananasy ukþadaj na talerzu kþadĢc w ich Ļrodkach truskawki.
341063812.017.png 341063812.018.png 341063812.019.png 341063812.020.png 341063812.021.png 341063812.022.png 341063812.023.png 341063812.024.png
Grillowane pomidory z bazyliĢ
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 duŇe pomidory
4 þyŇki oliwy z oliwek
ĻwieŇa bazylia
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Umyte pomidory przekrj wzdþuŇ na pþ. Nasmaruj oliwĢ z oliwek, dopraw solĢ i pieprzem,
nastħpnie posyp posiekanĢ bazyliĢ. Grilluj przez ok. 15 min. Przed podaniem posyp jeszcze raz
ĻwieŇĢ bazyliĢ.
341063812.025.png 341063812.026.png 341063812.027.png 341063812.028.png 341063812.029.png 341063812.030.png 341063812.031.png 341063812.032.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin