Domki z herbatnikówSkładniki 2 paczki herbatników 1 opakowanie polewy czekoladowej 1 opakowanie kremu czekoladowego drobne cukierki żelki płatki migdałowe Sposób przyrządzania Przyrządzić krem według przepisu na opakowaniu, schłodzić. Posmarować kremem herbatnik, przykryć drugim, posmarować, przykryć, w ten sposób przygotować 4 podstawy domków. Kilka herbatników pokruszyć i wymieszać z pozostałym kremem, na każdą podstawę domku położyć łyżeczkę masy. 8-9 herbatników posmarować przygotowaną polewą (torebkę należy włożyć do gorącej wody, zrobić otwór i wycisnąć). Ułożyć po dwa, aby tworzyły daszek, na górę wycisnąć trochę polewy, żeby dokładnie je zlepiła .Ozdobić domek cukierkami, żelkami, płatkami migdałów. Po przygotowaniu deseru włożyć domek do lodówki.
choinki