Krówka.docx

(49 KB) Pobierz

 

 

 

C:\Documents and Settings\Właściciel\Pulpit\Nowy folder (6)\Krowka.jpeg/Krówka/

Składniki:

* Biszkopt orzechowy
* 5 jajek
* 3/4 szklanki cukru
* 5 kopiastych łyżek mąki krupczatki
* 10 dkg orzechów(mielonych)
* 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
* Krem

* krem krówkowy bonne maman 360 gram lub mleczko skondensowane słodzone, (gotowane w puszce,gotować w puszce 2,5 godziny)
* 1 masło roślinne 250 gram
* 1 czubata łyżka cukru pudru
* Polewa
* 20-30 dkg krówek
* 1 łyżka margaryny
* orzechy do dekoracji


Wykonanie:

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym,polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin