Chrupiące krokieciki.doc

(24 KB) Pobierz
Chrupiące krokieciki

Chrupiące krokieciki

 

6 jajek
4 pieczarki
2 łyżki mąki
5 łyżek tartej bułki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
olej
1 łyżka orzeszków piniowych
sól
pieprz

 

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. 4 jajka ugotować na twardo, a gdy wystygną obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Grzyby wymieszać z natką, jajkami i orzeszkami. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Uformować owalne porcje wielkości jajka. Obtaczać je w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć w gorącym oleju, aż będą zrumienione.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin