Zupa z brukselką.doc

(20 KB) Pobierz
Zupa z brukselką

Zupa z brukselką

Składniki:

50 dag brukselki

2 marchewki

1 pietruszka

kawałek selera

1 łyżka mąki

1/2 szklanki śmietany

4 kromki chleba

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Marchewki pietruszkę i selera obrać, opłukać, marchewkę pokroić na małe kawałki. Warzywa zalać ok.1 1/2 zimnej wody,gotować na małym ogniiu. Dodać oczyszczoną i opłukaną brukselkę o raz sól i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie. Zupę przyprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołową, zaprawić śmietaną rozmieszaną z mąką. Gototwać jeszcze przez 5 minut. Podawać z grzankami z chleba

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin