batony czekoladowo kokosowe.txt

(0 KB) Pobierz
Ciasto:

p� kostki margaryny, 0,5 szkl. m�ki, t�uszcz, bu�ka tarta.

Masa:

2 jaja, szkl. cukru, 2 �y�ki m�ki, 1 �y�ka proszku do pieczenia, 1,5 szkl. wi�rk�w kokosowych, 1 szkl. posiekanych orzech�w, szczypta soli.

Przygotowanie:

Ciasto:

Wymiesza� wszystkie sk�adniki ciasta i rozprowadzi� r�wnomiernie na dnie formy wysmarowanej t�uszczem i posypanej bu�k� tart�. Piec w temperaturze 180 st. C oko�o 10 minut, a� si� lekko zrumieni.

Masa:

Jaja ubi� z cukrem i wymiesza� z pozosta�ymi sk�adnikami. Rozprowadzi� mas� na zrumienionym cie�cie i wstawi� ponownie do piekarnika. Piec jeszcze kilkana�cie minut a� do uzyskania koloru ciemnoz�otego. Po przestygni�ciu pokroi� blat na zgrabne batony.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin