Sk�adniki na I ciasto: � 4 ��tka � 3 �y�ki oleju � 3 �y�ki wody � 1 szklanka cukru � 1,5 szklanki m�ki � 1 �y�eczka proszku do pieczenia Spos�b przyrz�dzenia: ��tka, olej, wod� i cukier utrze� i doda� m�ki i proszku do pieczenia. Sk�adniki na II ciasto: � te same sk�adniki co w I � 2 �y�ki kakao. Spos�b przyrz�dzenia: Piec ka�de ciasto w w�skich blaszkach ok 30-40 min. Sk�adniki na mase: � 1,5 szklanka mleka � 1 cukier waniliowy � 3 �y�ki cukru � 2 �y�ki m�ki pszennej � 1 �y�ka m�ki ziemniaczanej � 1 kostka margaryny Spos�b przyrz�dzenia: 1 szklank� mleka , cukier i cukier waniliowy zagotowa� razem. W 0,5 szklanki mleka rozrobi� m�ki i wla� do gotuj�cego si� mleka. Gotowa� a� si� zg�stnieje. Po ostudzeniu dodawa� po 1 �y�ce do masy margaryn� i uciera�. Upieczone ciasto kroimy na kromki i przek�adamy mas�. Na przemian uk�adamy bia�e i czarne kawa�ki. Mo�na pola� na wierzch polew� i kroi� z ukosa.
ania3435