metrowiec.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki na I ciasto: 
� 4 ��tka 
� 3 �y�ki oleju 
� 3 �y�ki wody 
� 1 szklanka cukru 
� 1,5 szklanki m�ki 
� 1 �y�eczka proszku do pieczenia 

Spos�b przyrz�dzenia: 
��tka, olej, wod� i cukier utrze� i doda� m�ki i proszku do pieczenia. 

Sk�adniki na II ciasto: 
� te same sk�adniki co w I 
� 2 �y�ki kakao. 

Spos�b przyrz�dzenia: 
Piec ka�de ciasto w w�skich blaszkach ok 30-40 min. 

Sk�adniki na mase: 
� 1,5 szklanka mleka 
� 1 cukier waniliowy 
� 3 �y�ki cukru 
� 2 �y�ki m�ki pszennej 
� 1 �y�ka m�ki ziemniaczanej 
� 1 kostka margaryny 

Spos�b przyrz�dzenia: 
1 szklank� mleka , cukier i cukier waniliowy zagotowa� razem. 
W 0,5 szklanki mleka rozrobi� m�ki i wla� do gotuj�cego si� mleka. 
Gotowa� a� si� zg�stnieje. Po ostudzeniu dodawa� po 1 �y�ce do masy margaryn� i uciera�. Upieczone ciasto kroimy na kromki i przek�adamy mas�. Na przemian uk�adamy bia�e i czarne kawa�ki. 
Mo�na pola� na wierzch polew� i kroi� z ukosa. 

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin