miodownik.txt

(0 KB) Pobierz
60 dag m�ki 
20 dag cukru 
1 �y�eczka sody 
15 dag margaryny(nie mas�a) 
3,5 �y�ki miodu 
3 jaja 
50 ml rumu 
Krem: 
10 dag cukru 
1l mleka 
1 szklanka kaszy manny 
10 dag mas�a 
cukier waniliowy 

Spos�b przyrz�dzenia:
Rozpu�ci� mi�d, przestudzi�. M�k� posieka� z margaryn�, doda� jaja, cukier i sod� a na ko�cu mi�d. Zagnie�� ciasto, podzieli� na 4 cz�ci, ka�da rozwa�kowa� i piec ok.15 min. Upieczone placki przykry� wilgotn� �ciereczk�, �eby nie wysch�y. KREM: Zagotowa� mleko, pomalutku dodawa� kasz� do momentu, �eby zg�stnia�o, wsypa� cukier. Przestudzi�. Wymiesza� z mas�em i cukrem waniliowym. Placki nas�czy� rumem i prze�o�y� kremem. Wierzch ciasta mo�na pola� roztopion� czekolad� lub lukrem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin