Kurczak w dyni.pdf

(500 KB) Pobierz
KURCZAK W DYNI
Składniki na 4 porcje:
Czas przygotowania: 60 minut
4 małe dynia
40 dag piersi kurczaka
2 szklanki ugotowanego ryżu
2 cebule
15 dag pomidorków koktajlowych
olej
sól
pieprz
½ l bulionu
łyżka masła
majeranek świeży i suszony
Z dyń odkrój wierzchy, wydrąż. Miąższ pokrój. Zrób farsz: usmaż pokrojone mięso, dodaj pokrojone
pomidorki i cebulę, bulion, ryż, miąższ dyni. Przeduś, dopraw. Farszem nadziej dynie. Piecz ok. 30
minut (190 o C).
Zamiast ryżu, do farszu dodaj kaszę, np. pęczak, jaglaną lub kuskus. Mięso dopraw cynamonem i
curry.
Porcja: 490 kcal
Przepis z gazety „Świat kobiety”
886120321.001.png 886120321.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin