Pączki tyrolskie z serem.pdf

(106 KB) Pobierz
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/paczki-tyrolskie-z-serem//druk
Pączki tyrolskie z serem
stopień trudności:
czas przygotowania: 01:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco
Składniki:
300 g sera białego tłustego lub
ulubionej konfitury
1 op. cukru waniliowego
500 g mąki
150 g masła
150 g mleka
50 g bułki tartej
ok. 2–3 szklanki oleju do smaŜenia
szczypta soli
Sposób przyrządzania:
Mleko podgrzej w garnku i roztop w nim masło. Następnie przelej zawartość garnka do miski,
dodaj mąkę, sól i wymieszaj całość łyŜką, po czym zagnieć rękami na zwarte, gładkie ciasto.
Gotowe ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 min do lodówki.
Po pół godzinie schłodzone ciasto rozwałkuj cienko i pokrój na kwadraty o bokach 10x10 cm.
Ser biały zmiel lub zmiksuj blenderem, dodaj cukier waniliowy, bułkę tartą i wymieszaj. Zamiast
sera moŜesz dodać ulubioną konfiturę.
Gotowe nadzienie kładź łyŜką na środek kwadratu z ciasta i składaj po przekątnej tak, aby
powstały trójkąty, brzegi dobrze zlep (przygniatając np. widelcem).
W garnku rozgrzej olej i smaŜ kaŜdego pączka na złoto z kaŜdej strony. UsmaŜone osącz z
nadmiaru tłuszczu i podawaj na ciepło.
1 z 1
2011-02-28 09:12
450657036.003.png 450657036.004.png 450657036.005.png 450657036.006.png 450657036.001.png 450657036.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin