Godzina i rodzaj posiłku
Potrawa
(g)/(ml)
Składniki
Energia
(kcal)
Tłuszcze
(g)
Węglowodany
Białka
Składniki mineralne
Witaminy
Magnez
(mg)
6.30
Śniadanie
Płatki kukurydziane (300g)
-płatki kukurydziane 30g
-mleko 0,5% 250 ml
8.00
II śniadanie
Kanapki
(130g)
-chleb razowy 60g
-masło 10g
-jajko gotowane 20g
-ogórek świeży 30g
-papryka czerwona 30g
8.15
Herbata z cytryną
(250ml)
-herbata napar 250ml
-cytryna 10g
-cukier 10g
11.00
Obiad
Zupa pomidorowa
Schab duszony z ziemniakami (600g)
-zupa pomidorowa 200ml
-schab duszony 60g
-ziemniaki 150g
-surówka z kapusty pekińskiej 100g
-kompot 200ml
14.00
Podwieczorek
Jogurt owocowy
100g
-jogurt owocowy 100g
-sok marchwiowy 200ml
18.00
Kolacja
Jajecznica z pomidorami
(250g)
-jajka 40g
-pomidor 60g
-pieczywo chrupkie 30g
-herbata 200ml
...
kasiak1593