PAPRYKA W KETCHUPIE.docx

(36 KB) Pobierz

PAPRYKA W KETCHUPIE

PAPRYKA W KETCHUPIE

Świetna przekąska,lub jako sałatka do mięsa

Składniki

dla >6 osób

papryka, 3 kg
cebula, 1 kg
NA ZALEWĘ,
ketchup(łagodny lub pół na pół z pikantnym), 1 litr
olej, 1 szklanka
ocet, 1 szklanka
cukier, 1 szklanka
sól, 2 łyżeczki

·          

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 60 min

1. Składniki na zalewę wymieszać w dużym garnku i mieszając co chwilę(na małym ogniu)zagotować.

2. Do zalewy dodać pokrojoną w półkrążki cebulę i pokrojoną w większe kawałki paprykę.

3. Gotować 20 minut ,na nie dużym ogniu ,raz po raz mieszając.

4. Nakładać do słoików ,dopełnić zalewą i pasteryzować od chwili zagotowania ok.7 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin