Rożki z wafelków.doc

(308 KB) Pobierz
Rożki z wafelków

Rożki  z wafelków

 

Składniki

 

andrut kwadratowy w  srebrnym opakowaniu
czekolada
ściereczki
pędzelek
krem gotowy - taki ubijany  na mleku

;
ajerkoniak
waniliowy do wyboru
1 łyżeczka  żelatyny

albo
50 dag--serek marscapone
3 łyżeczki żelatyny
10 dag puder

 

ściereczki zmocz woda dobrze--- wykręć i przykryj nimi andrut  odczekaj 5-7 minut i tu trzeba  na wyczucie żeby nie  przemoczyć wafla potnij  na wielkość  ci odpowiadająca nożyczkami  kwadraty i zwiń dobrze ściskając końce
 czekoladę  rozpuścić w kąpieli wodnej i pędzelkiem  posmaruj wnętrze  rożka i kraje
przygotuj kolorowy  kokos i maczaj  w nim kraje rożka-- odstaw do wyschnięcia

jeśli robisz nadzienie z  gotowego kremu to ubij  tak jak jest na  opakowaniu z  tym ze pod koniec ubijania kremu  dodaj 1  łyżeczkę żelatyny  namoczonej---- rozpuszczonej---- ostudzonej---i  workiem dekoratorskim z tulejka  dekoratorska  napełnij  rożek


jeśli  serkiem jak  ja  to
namocz żelatynę  w  niewielkiej  ilości wody jak napęcznieje rozpuść w kąpieli wodnej -- ostudź
serek połącz  z pudrem i  ucierając  dodaj  żelatynę

świetnie  nadają się  na  urodziny dzieciom  możemy w nich podawać lody ;słodycze ustawiając rożki w wysokich kieliszkach
wyglądają super
szybkie---tanie--- piękne

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin