Mini roladki drobiowe à la de volaille.doc

(312 KB) Pobierz
Mini roladki drobiowe à la de volaille

Mini roladki drobiowe à la de volaille

 

 

Składniki (dla 2 osób, na 4 małe roladki)
- 2 filety z piersi kurczaka
- żółty ser (u mnie gouda)
- masło
- jajko
- mąka pszenna
- bułka tarta
- sól i pieprz

Każdy filet przeciąć wzdłuż na dwie części i delikatnie rozbić tak, żeby nie przedziurawić mięsa. Oprószyć solą i pieprzem.
Na każdym płacie mięsa ułożyć słupek żółtego sera i wiórek masła. Zwinąć roladki. Można włożyć je na około godzinę do lodówki, wtedy lepiej będą się trzymać.
Każdą obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej, a potem jeszcze raz w jajku i bułce.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym maśle. Najpierw usmażyć z każdej strony na złoty kolor, potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze chwilę żeby roladki w środku nie były surowe.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin