Gulasz z leśnymi grzybami.docx

(134 KB) Pobierz

              Gulasz z leśnymi grzybami

 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

ok. 50 dag swiezych, lesnych grzybow (podgrzybki, kozaki itp.)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

75 dag wolowiny

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 duza cebula

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 marchewki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ok. 1 lyzka maki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ok. ½ szklanki smietany 15%

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2-3 lyzki stolowe maggi

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ok. 2-3 lyzeczki ziol prowansalskich

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 liscie laurowe

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sol

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pieprz

 

                              

 

 

 

 

 

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/1a047806563e8a110c3ef447e6c569b2,3,12.jpg

http://gotowanie.onet.pl/0

Grzyby czyścimy, kroimy na plastry. Cebule i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostki; obsmażamy na suchej patelni aż się zrumieni i wyparuje z niego ew. woda.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/0cbabc37d7f7c0fb34f15934746b9ac8,3,12.jpg

http://gotowanie.onet.pl/0

Następnie mięso i warzywa układamy warstwami w głębokim rondlu lub garnku; każda warstwę solimy, pieprzymy posypujemy ziołami i skrapiamy maggi. Dodajemy liście laurowe i wlewamy taka ilość wody żeby całkowicie przykryła mięso. Dusimy na małym ogniu aż mięso zmięknie (ok. 30-40 min.)

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wtedy dodajemy pokrojone grzyby i dusimy kolejne 30-40 minut. Zabielamy mąką zmieszaną ze śmietaną i ew. doprawiamy solą, pieprzem lub ziołami.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Smacznego

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin