Zupa grzybowa z młodych kurek.docx

(132 KB) Pobierz

Zupa grzybowa z młodych kurek

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

40 dag małych kurek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżki oleju

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 l bulionu grzybowego z kostki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

100 ml śmietany 12%

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sól, pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

natka pietruszki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Kurki oczyść, dokładnie umyj, osącz na papierowych ręcznikach. Wrzuć do rondla na niezbyt gorący olej. Duś 15 min pod przykryciem, często mieszając. Wlej gorący bulion, ugotuj grzyby do miękkości. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Zestaw z ognia, zapraw śmietaną. Posyp posiekaną natką. Podawaj z makaronem, ziemniakami lub grzankami z pieczywa.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin