Składniki:
· 40 dag mięsa mielonego
· 20 dag gotowanej i mielonej ciecierzycy
· 10 dag surowego boczku
· 2 ząbki czosnku
· 2 cebule
· 2 jaja
· 1 łyżka bułki tartej
· olej do smażenia
· sól
· pieprz
· przyprawa warzywna
· natka pietruszki
· majeranek
Boczek pokroic drobno i zrumienić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Mięso mielone włożyć do miski, dodać ciecierzycę, boczek z cebulą, zmiażdżony czosnek, skrojoną pietruszkę, przyprawy, jaja i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wyrobić, formować nieduże, lekko spłaszczone kotlety. Usmażyć na złoto, podawać do ryżu lub ziemniaków. Ja zaserwowałam do chleba i z sałatką.
Smacznego:)
barbarello