Szaszłyki z mielonego.doc

(477 KB) Pobierz
Szaszłyki z mielonego

Szaszłyki z mielonego

składniki

·         250 g mięsa mielonego mieszanego

·         1 kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego

·         1 jajko

·         1 -2 łyżki tartego parmezanu

·         1 mała cebula

·         1 -2 ząbki czosnku

·         * natka pietruszki

·         * curry, magi, gałka muszkatołowa, papryka słodka, pieprz, sól

 

Sposób przygotowania

1.     Mięso, pokrojoną cebulę w kostkę oraz przeciśnięty w prasce czosnek i jajko starannie wymieszać. Następnie poszatkować drobno pietruszkę i dodać razem z przyprawami i koncentratem pomidorowym z parmezanem do mięsa i jeszcze raz starannie wymieszać.

2.     Z mięsa formować małe wałeczki i nadziać je na patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki dać na folię aluminiową i piec w piekarniku ok 10 minut do zrumienienia się mięsa. (parmezan zastępuje bułkę tartą)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin