Paszteciki Z Serem.txt

(0 KB) Pobierz
Paszteciki z serem EMPANADITAS DE QUESO (Peru)

1 szklanka mški
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki masła
2 ubite żółtka
2 łyżki wody
4 łyżki białego chudego sera
4 łyżki twarożku homogenizowanego lub gęstej mietany
1/2 łyżeczki soli
1/2-1/4 łyżeczki przyprawy chili lub ostrej papryki, piana z jednego białka olej do głębokiego smażenia

1. Przesiane mškę wraz z proszkiem do pieczenia. Palcami wcierać masło. Żółtka połšczyć z wodš i wlać do mški z masłem. Szybko wymieszać na jednolitš masę, w razie potrzeby dodać trochę więcej wody (1-2 łyżeczki).
2. Połšczyć dokładnie biały ser i twarożek homogenizowany lub mietanę, sól, chili lub paprykę, delikatnie wymieszać z pianš z białka.
3. Ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklankš kršżki, nakładać nadzienie łyżeczkš, zlepiać jak pierogi.
4. Smażyć w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor lub piec w goršcym piekarniku przez 10-12 min.
Proporcje dla 3-4 osób
Zgłoś jeśli naruszono regulamin