#32-OBJAWY, PRZYCZYNY I LECZENIE PRZEROSTU DROŻDŻY W ORGANIZMIE.pdf

(220 KB) Pobierz
OBJAWY, PRZYCZYNY I LECZENIE
PRZEROSTU DROŻDŻY W ORGANIZMIE
PRZYCZYNY
...................................................................................................
3
I. Przyczynowo-skutkowy opis przerostu drożdży.
....................................................
4
II. Eliminacja przerostu drożdży i powrot do zdrowia.
............................................
12
1. Zmiana diety celem zaglodzenia drożdży i powstrzymania ich rozwoju.
............
12
2. Eliminacja nadmiaru drożdży przy uzyciu lekarstw i ziol.
.................................
15
3. Oczyszczenie organizmu z nagromadzonych trucizn i martwych drożdży
..........
16
4. Naprawa przeciekajacego jelita i systemu immunologicznego.
.........................
18
5. Zmiana trybu i poglądu na życie.
...................................................................
19
III. Moja historia powrotu do zdrowia.
..................................................................
25
963450112.013.png 963450112.014.png 963450112.015.png 963450112.016.png 963450112.001.png 963450112.002.png 963450112.003.png 963450112.004.png 963450112.005.png 963450112.006.png 963450112.007.png 963450112.008.png 963450112.009.png 963450112.010.png 963450112.011.png 963450112.012.png
 
OBJAWY:
· alergie
pokarmowe
· wrażliwość na
perfumy
· zapalenia drog
moczowych
· krotka pamięć
· stronienie od
towarzystwa
·
· brak koncentracji
· niedoczynność
tarczycy
· wrażliwość na
mleko, pieczywo
· gazy, wzdecia,
odbijanie się
· obsessive
compulsive disorder
· zapalenia drog
rodnych (cysty)
·
alkoholizm
·
krytykanctwo
· brak równowagi
· niepewność,
zagrożenie
·
·
sucha cera
hemoroidy
·
astma
· ospalosc,
leniwość
·
lupus (toczeń)
wrzody
· zapalenia
paznokci
· impotencja
· pesymizm,
gderliwość
· swędzenie odbytu
i skory
· ataki paniki i
płaczu
· łaknienie pewnych
pokarmów
· trądzik
młodzieńczy (acne)
· ciągłe
odchrząkiwanie
· nerwowość,
wybuchowość
· wykwity skórne i
luszczyca
·
· zapalenia uszu u
dzieci
ciagle zmeczenie
· klopoty z prostata
· pieczenie przy
oddawaniu moczu
· niecierpliwość
· wyczerpanie po
przebudzeniu
biały język
·
· mrowienie w
kończynach
· ubytek tkanki
kostnej
·
· zapalenia zatok
(przeziebienia)
ciezkie miesiaczki
·
· niestrawność
· zaburzenia
wzrokowe
· klopoty w nauce i
wychwaniu
· pogorszenie
objawów w wilgoci
· zimne dlonie i
stopy
·
bezsenność
· mroczki przed
oczami
· ucisk w klatce
piersiowej
·
· czeste infekcje
· niska temperatura
ciala
· zaburzenia
hormonalne
· czeste oddawanie
moczu
bóle brzucha
klopty decyzyjne
· nadwaga lub
niedowaga
· przedwczesne
starzenie się
·
utrata włosów
· zly zapach ciala i
z ust
·
· niski poziom cukru
we krwi
·
bóle głowy
kopanie podczas
· nadmierna
pobudliwość wirus
Epstein-Bar
snu
·
· zaburzenia cyklu
miesaczki
spuchnieta twarz
· depresja (w tym
maniakalna)
· objawy
psychiatryczne
· brak koordynacji
ruchowej
· zle mniemanie o
sobie
· nadmierne
pocenie się
2
OBJAWY, PRZYCZYNY I LECZENIE PRZEROSTU DROŻDŻY W ORGANIZMIE
Jeśli Panstwo poznajecie większość powyzszych objawów lub tylko niektore z nich,
moga one być skutkiem przerostu drożdży „candida albicans” i zanieczyszenia
organizmu jej wydzielinami, co z kolei prowadzi do przeciazenia sytemu obronnego
dajac powyzsze symptomy.
PRZYCZYNY
·
oslabiony system immunologiczny
·
dlugotrwale przyjmowanie antybiotykow
·
picie i gotowanie przy uzyciu wody z kranu
·
dieta bogata w proste weglowodany (ziemniaki, pieczywo)
·
zazywanie pigulek przeciwciazowych i sterydow
·
stres i wyczerpanie, brak snu i wypoczynku
·
naduzywanie cukru
·
wielokrotne ciaze
ogolne oslabienie organizmu
·
·
dieta bogata w mieso i mleko zawierajace antybiotyki, hormony i sterydy
·
czeste spożywanie junk foods (hamburgery, hot dogi, pizza, gotowe posilki)
·
niskie spozycie warzyw
·
naduzywanie kawy, alkoholu, nikotyny
·
spożywanie slodzonych i gazowanych napojow (cola, tzw soki owocowe)
·
duze spozycie, keczupu, musztardy, octu, produktów wedzomych,
sfermentowanych
·
przebywanie i praca w pomieszczeniach wilgotnych, zakurzonych,
klimatyzowanych
· narazenie na promieniowanie jadrowe, rentgenowskie, elektromagnetyczne
POJEDYNCZA LUB KOMBINACJA W (W PRZYCZYN SĄ CZYNNIKIEM
SPPRZYJAJACYM PRZEROSTOWI DROŻDŻY W ORGANIZMIE.
3
OBJAWY, PRZYCZYNY I LECZENIE PRZEROSTU DROŻDŻY W ORGANIZMIE
I. Przyczynowo-skutkowy opis przerostu drożdży.
Pod koniec XX wieku, szczegolnie w krajach uprzemyslowionych pojawila się nowa
grupa pacjentow, uskarzajaca się na zespol niejasnych, na pozor nie powiazanych
ze soba symptomow, przejawiajacych się byciem chorym totalnie z objawami wielu
roznych chorob wystepujacych jednoczesnie. Pacjenci kierowani są do roznych
specjalistow, którzy stwierdzaja że wszystko jest z nimi OK. Ostatnim ze specjalistów
jest przewaznie psychiatra, ktory stwierdza że wszystko to jest u pacjenta w glowie,
że pacjent wmawia sobie te choroby. Czyzby?
Pojawianie się tego rodzaju pacjentów nastapilo lata po tym jak wspolczesna
medycyna zdecydowała się leczyc wiekszość schorzen przy pomocy antybiotykow,
czyli produktów plesni. Antybiotyk o szerokim spektrum zabija wszelkie bakterie w
organiźmie czlowieka nawet te przyjazne, które wspolzawodnicza o kolonizacje
naszego przewodu pokarmowego z adwersarzem zwanym candida albicans.
Candida albicans jest niepozornym organizmem bakteryjno-drożdżowym z
pogranicza swiata roslinnego zamieszkujacym dolana czesc przewodu
pokarmowego od momentu naszego przyjscia na ten swiat. Spelnia ona wazna role
trawienna pomagajac w procesie rozkladu cukru przez organizm.
Jej drugie oblicze jako niszczyciela naszego systemu immunologicznego w
przypadku jej przerostu, poznajemy ostatnimi laty chociaz pierwsze przypadki były
opisane już przez ojca przysiegi lekarskiej Hipokratesa. Candida jest obecna
praktycznie wszedzie w srodowisku i dopoki nasz organizm posiada normalne
funkcje obronne jest dla nas niegrozna.
Inni mieszkancy jelit to tzw „pozytywne” bakterie: acidophilus , bulgaricus , bifudus i
inne. Podobnie jak candida, odgrywaja wazna role w trawieniu, ponaddto co jest
mniej rozpowszechnione lub uznawane, kontroluja rozwoj candidy albicans
odzywiajac się nia. Te pozytywne bakterie są zasiedlane w przewodzie pokarmowym
z mlekiem matki. Sam fakt nie karmienia piersia noworodka moze powodowac
niekorzystny stan braku rownowagi miedzy pozytywnymi bakteriami a candida, co
czasami ma powazne konsekwencje w przyszlosci.
Glownym czynnikiem sprzyjajacym przerostwi candidy jest nadmierne przyjmowanie
antybiotyków szczegolnie o szerokim spectrum. Antybiotyk bedacy produktem plesni
o wlasciwosciach bakteriobojczych, nie jest w stanie wybiorczo unicestwic zlych
bakterii pozostawiajac lactobicilus, ktory spelnia pozytywna role. Usuwa wszystkie
bakterie napotkane bez wyjatku kreujac w ten sposob nierownowage i poczatek
problemow. Niestety lekarz nie doradza nam bysmy w trakcie kuracji lub po jej
zakonczeniu zasiedlili przewod pokarmowy ponownie przyjaznymi bakteriami,
usunietymi przez antybiotyk a tak niezbednymi dla naszego zdrowia i dobrego
samopoczucia. Dokonać tego mozna przy pomocy probiotics czyli zasuszonych
szczepów pozytywnych bakterii, które w sprzyjajacych warunkach czyli wilgoci i
ciepła (jelita) zaczynaja się rozrastac, odtwarzjac rownowage zaburzona
przyjmowaniem antybiotykow. Kupujac probiotics nalezy zwrocic uwage by były jak
najswiezsze, najlepiej schlodzone i były liczone w miliardach a najlepiej w
dziesiatkach miliardow.
Nie neguje powyzszymi stwierdzeniami zbawczej roli antybiotyków w sytuacjach
zagrazajacych życiu infekcji, ale podawanie ich a szczegolnie tych o szerokim
spectrum w sytuacjach zaziebienia itp graniczy z lekkomyslnoscia. Na szczescie wg
4
OBJAWY, PRZYCZYNY I LECZENIE PRZEROSTU DROŻDŻY W ORGANIZMIE
ostatnich statystyk na skutek wzrastajacej swiadomości lekarzy i pacjentów ilość
przpisanych recept na antybiotyki spadła o 30%.
Kolejnym powodem przerostu drożdży w organiźmie jest wspolczesna dieta, ktora
odbiega znacznie od tego czym żywilismy się w czasach gdy nasze życie
towarzyskie kwitlo w jaskiniach. Tu skubnelismy jakiegos korzonka, tam warzywko
potem jakis owoc czy zwierzatko. Bylo to pozywienie w naturalnej nieskazonej,
nieprzetworzonej, swiezej postaci o wysokich walorach odzywczych i
antygrzybiczych.
Wspolczesna niepsujaca się żywność nafaszerowana jest konserwantami jak MSG,
BHA, BHT i okolo 15 tys. innych o bardzo negatywnych skutkach na zdrowie
czlowieka. Produkty te są trwale, latwe w przechowywaniu i przyrzadzeniu ale są
martwe, nie zawieraja żywych skladników odzywczych potrzebnych czlowiekowi do
rozwoju i kontrolowania populacji drożdży w naszym organizmie. Przykladem niech
bedzie tu chleb nasz powszdni sporzadzony z oczyszczonej (usuniete skladniki
odzywcze (bliczowanej maki z dodatkiem wody z kranu (chlor, fluor) i drożdży, Po
takim przyrzadzeniu trudno doszukac się w chlebie jakis wartości chyba że po
zamianie w cukier (proste weglowodany są zamieniane w cukier) swietnej pozywki
dla candidy.
Dobrym przykladem „zdrowotnych” wlasciwości oczyszczonej żywności niech bedzie
zdarzenie z czasów wojny w Wietnamie. Gdy zabraklo miejscowego ryzu dla armii i
ludności poludniowo-wietnamskiej sprowadzono ulepszony bialy ryz z USA. W
krotkim czasie wsrod ludzi jak i inwentarza zwiekszyła się liczba roznych pospolitych
chorob. Ktos zauwazyl że kury karmione miejscowym ryzem maja się nadal dobrze a
te na amerykanskim wikcie padaly jak muchy. Gdy wprowadzono do glownie ryzowej
diety poludniowo azjatyckiej z powrotem naturalny nieoczyszony ryz miejscowy,
sytuacja zdrowotna konsumentów poprawiła się momentalnie. Chodzi o to że glowne
skladniki odzywczwe są zawarte w lupinie zboz, ktora jest usuwana w nowoczesnym
procesie oczyszczania.
Genralna zasada zdrowego żywienia jest nie spożywanie żywności zapakowanej
fabrycznie z roznymi kolorowymi napisami swiadczacymi o ich rzekomych
wlasciwosciach odzywczych.
Zdaje sobie sprawe że jest to trudne do osiagniecia w dzisiejszych czasach starajmy
się więc chociaz ograniczyc ilość takiej żywności do minimum.
Ogolnie dostepne mieso (nieorganiczne) w USA jest nafaszerowane atybiotykami.
hormonami i sterydammi, które powoduja szybszy wzrost i wieksza wydajność
zwierzat. Ta tez droga dostaja się antybiotyki do mleka, kielbasy, kotletow.
W dawnych czasach nie znano cukru w jego czystej rafinowanej postaci. Nie bez
przyczyny chyba tak ten proces się nazywa majac dużo wspolnego z
wyrafinowaniem. Cukier w postaci bialego proszku pojawil się okolo XVIII wieku.
Poczatkowo byl bardzo drogi dla przykladu krol mogl sobie finansowo pozwolic na
jedna lyzke cukru dziennie i nie byl osiagalny dla szerszych mas gdyz wspomiana
lyzka stanowiła rownowartość rocznych dochodów chlopa. Wyglada na to że w
dzisiejszych czasach powodzi nam się lepiej niz monarchom. Z czasem gdy refinacja
cukru potaniała miedzy innymi „dzieki” instytucji niewolnictwa i rozwojowi handlu stal
on się ogolnie dostepny i uzywany.
Nie wiadomo kto zorientowl się że te biale krysztalki posiadaja zniewalajaca moc.
Zaczal się proceder rafinowania przez wyrafinowanych producentów żywności
5
OBJAWY, PRZYCZYNY I LECZENIE PRZEROSTU DROŻDŻY W ORGANIZMIE
Zgłoś jeśli naruszono regulamin