Bułki razowe z miodem.doc

(83 KB) Pobierz
Bułki razowe z miodem

Bułki razowe z miodem

Razowe scones z miodem

Składniki na 15 scones:

·         2 szklanki (300 g) mąki pszennej

·         1 szklanka (160 g) mąki razowej

·         1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

·         1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

·         pół łyżeczki cynamonu

·         20 g masła

·         1/4 szklanki (60 ml) płynnego miodu

·         około 1 szklanki (250 ml) mleka

Wymieszać suche składniki, dodać masło, miód i mleko, szybko wyrobić. Masa powinna być gładka, może się kleić.

Podsypując mąką razwałkować na grubość 2 cm i wycinać kółka o średnicy około 5,5 cm (szklanką lub foremką do ciastek o ostrych krawędziach).

Piec w temperaturze 220ºC przez około 20 minut (piekłam około 13 minut).

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin