Sałatka z tuńczykiem.doc

(20 KB) Pobierz

Sałatka z tuńczykiem

 

 

Składniki (na 1 porcję):

·       2 łodygi selera naciowego

·       2 gałązki natki pietruszki

·       1 ogórek konserwowy

·       1 puszka tuńczyka w oleju

·       pomidor

·       łyżeczka kaparów

·       4 łyżki soku z cytryny

·       2 łyżki oleju

·       sól, pieprz, cukier

 

 

Sposób przygotowania:

              Seler pokroić w plasterki, wrzucić na krótko do osolonego wrzątku.

              Natkę posiekać.

              Ogórek pokroić w plasterki, wymieszać z selerem i natką. Dodać kawałki tuńczyka.

              Przygotować sos: pomidory pokroić w drobną kostkę, wymieszać z kaparami, sokiem cytrynowym i olejem. Przyprawić, polać sałatkę.

              Podawać z chlebem, ozdobić plasterkami cytryny.

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin