GRILLOWANY HOT DOG.rtf

(1 KB) Pobierz

Grillowany hot dog

Składniki na 4 osoby:

• 1 duża cebula

• 4 kiełbasy smażone

• 4 bułeczki na hot-dogi

• 4 korniszony Freshona

• 4-6 łyżeczek musztardy Mikado

• Keczup Mikado

Przygotowanie:Cebulę oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Grillować na aluminiowej płycie do grillowania, na rozgrzanym grillu przez ok. 15 minut, wielokrotnie obracając. Kiełbaski zgrillować na ruszcie przez 15–20 min. z wszystkich stron. Bułki odświeżyć, podpiekając w piekarniku, lekko zgrillować. Korniszony osączyć i pokroić w plasterki. Kiełbaski naciąć z jednej strony , posmarować musztardą. Bułki rozciąć, włożyć kiełbaskę, krążki cebuli i plasterki ogórka, dodać keczupu do smaku. Bułki złożyć i podawać.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin