KOLOROWY WRAP Z SALATY.rtf

(1 KB) Pobierz

Kolorowy wrap z sałaty

Składniki na 2 porcje:

    60 g naturalnego twarogu śmietankowego Pic Frisch

    1 łyżka masła Pilos

    1 łyżka keczupu Mikado

    sól jodowana Castello

    pieprz mielony Mikado

    1 marchew (60 g)

    1/2 żółtej papryki (ok. 75 g)

    1 mały pomidor (60 g)

    2 duże liście sałaty lodowej (60 g)

    60 g szynki z indyka w plasterkach Dulano

    4 wykałaczki

Sposób przygotowania:Twaróg, mleko i keczup wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę i pomidora oczyścić, z papryki usunąć nasiona, oba składniki drobno posiekać.

Liście sałaty umyć, dobrze osuszyć, usunąć środkowy nerw i przekroić wzdłuż na pół. Na każdym ułożyć plasterek piersi z indyka, posmarować twarogiem wymieszanym z keczupem i obłożyć warzywami. Liście delikatnie zrolować, zawijając lekko brzegi, spiąć wykałaczkami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin