Kolorowy wrap z sałaty
Składniki na 2 porcje:
60 g naturalnego twarogu śmietankowego Pic Frisch
1 łyżka masła Pilos
1 łyżka keczupu Mikado
sól jodowana Castello
pieprz mielony Mikado
1 marchew (60 g)
1/2 żółtej papryki (ok. 75 g)
1 mały pomidor (60 g)
2 duże liście sałaty lodowej (60 g)
60 g szynki z indyka w plasterkach Dulano
4 wykałaczki
Sposób przygotowania:Twaróg, mleko i keczup wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę i pomidora oczyścić, z papryki usunąć nasiona, oba składniki drobno posiekać.
Liście sałaty umyć, dobrze osuszyć, usunąć środkowy nerw i przekroić wzdłuż na pół. Na każdym ułożyć plasterek piersi z indyka, posmarować twarogiem wymieszanym z keczupem i obłożyć warzywami. Liście delikatnie zrolować, zawijając lekko brzegi, spiąć wykałaczkami.
monika260