Piersi kurczaka pokroic w kostki, posolic, popieprzyc, wbic w to jajko i wstawic na co najmniej pol godziny do lodowki.Jak sie przezre wrzucic na to bulke tarta; wystarczajaco duzo, zeby kazdy kawalek byl oblepiony.Rozgrzac tluszcz na patelni (uzywam margaryny Planta fin) i wrzucic kurczaka; smazyc na zloto-brazowo.Jesc z czym sie chce. Ja to podaje z makaronem z "muzyka" czyli makaron kolanka czy inne swiderki ugotowac, odcedzic, wymieszac z koncentratem pomidorowym i utartym zoltym serem. Jesli zostanie makaronu jest fantastyczny odsmazany. To z tego powodu, pomomo mojego charakterku, moj maz jeszcze mnie nie rzucil :)Jesli zostanie mieso, to nastepnego dnia wrzucic to w rondelek, zalac woda z bulionem, dosypac koperku i podgotowac kilka minut. Mozna dodac smietany.Pycha !To samo mozna zrobic z wieprzowiny. Tez dobre. Nie dosc, ze smaczne to bardzo szybko sie przygotowuje.
kasiakka