Muffinki z bananami i masłem orzechowym Rachel Allen.doc

(28 KB) Pobierz
Muffinki z bananami i masłem orzechowym Rachel Allen

Muffinki z bananami i masłem orzechowym Rachel Allen

·         275 g mąki

·         50 g roztopionego masła

·         50 g płatków owsianych

·         250 ml mleka

·         75 g brązowego cukru

·         115 g masła orzechowego z kawałkami orzechów (polecamy Black Rose)

·         2 banany

·         2 jajka

·         1 łyżka proszku do pieczenia

Procedura: w dużej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i płatki owsiane. Na oddzielnym talerzyku rozgniatamy widelcem banany. W kolejnej misce ubijamy jajka. Dodajemy do nich cukier i banany, a po nich masło fistaszkowe, mleko i roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Wlewamy mokre składniki do suchych i ponownie wszystko mieszamy, niezbyt dokładnie.

Do foremek wlewamy ciasto do 2/3 ich objętości, gdyż muffinki urosną. muffinki z bananami i masłem orzechowym pieczemy w 18-23 min. w 190 stopniach C.

Ważne: sukces udanych muffinków leży w odpowiednim łączeniu składników – oddzielnie suche, oddzielnie mokre, a na koniec mokre do suchych.

Podsumowanie: muffinki z bananami i masłem orzechowym to idealna propozycja na śniadanie, gdyż są niezwykle sycące. W smaku delikatnie słodkie, w konsystencji niesamowicie puszyste. Według Kota Pasiastego te muffinki są rewelacyjne dla kulturystów ze względu na ilość kalorii potrzebnych do produkcji mięśni. A według mnie posmakują każdemu. Gorąco polecamy.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin