Sk�adniki I placek: � 7 jaj � 1 szklanka cukru � 2 pe�ne �y�ki sypkiego kakao � 5 pe�nych �y�ek m�ki pszennej � 2 p�askie �y�eczki proszku do pieczenia II placek: � 25 dag w�oskich orzech�w � 5 bia�ek � 20 dag cukru kryszta�u � 1 1/2 �y�ki miodu � 1 �y�ka m�ki ziemniaczanej � 1 �y�ka m�ki pszennej � 1 �y�eczka proszku do pieczenia Krem: � 1/2 l mleka � 1 cukier waniliowy � 5 ��tek � 20 dag cukru � 1 1/2 �y�ki m�ki ziemniaczanej � 1 kostka margaryny Etapy przygotowania Placek I: 1. Bia�ka ubi� na sztywn� pian�. Doda� cukier, ��tka, kakao, proszek z m�k� i wymiesza�. Piec w temp. 180 C przez 30-40 min. Po upieczeniu przekroi� placek na 2 cz�ci. Placek II: 1. Bia�ka ubi� z cukrem. Doda� pokrojone orzechy z reszt� sk�adnik�w i wymiesza�. Piec w temp. 180 C przez 30-40 min. Krem: 1. Odla� p� szklanki mleka, a reszt� zagotowa� z cukrem waniliowym. Utrze� ��tka z cukrem, doda� m�k� ziemniaczan� i p� szklanki mleka. Wszystko wla� na gotuj�ce mleko i ugotowa� z tego budy�. Utrze� margaryn� i doda� przestudzony budy�. Prze�o�enie placka: 1. I placek (pierwsza cz��) - krem - II placek (orzechowy) - krem - I placek (druga cz��). Na wierzch polewa kakaowa.
rafaelrafel26