CAPPUCINO.txt

(0 KB) Pobierz
5 ��tek 
1 jajko 
1 szklanka cukru 
1 kostka margaryny 
3 serki homogenizowane waniliowe 
1,5 szklanki mleka w proszku 
3 du�e �y�ki �elatyny 
20 dag biszkopt�w okr�g�ych 
szklanka naparu z kawy 


��tka i jajko roztrzepa� na parze razem z cukrem
 Margaryn� zmiksowa� i stopniowo dodawa� serki. 
Nast�pnie doda� mleko w proszku i utrzepane jajka. 
Na koniec doda� �elatyn� namoczon� w zimnej wodzie (ok. 1/4 szkl. wody)
 a nast�pnie rozpuszczon� w gor�cej k�pieli. 
Dno du�ej tortownicy wy�o�y� namoczonymi w kawie biszkoptami, 
na to wy�o�y� po�ow� masy, znowu nas�czone biszkopty i drug� po�ow� masy.
 Trzeba to zrobi� szybko, 
bo masa po dodaniu �elatyny bardzo szybko g�stnieje. 


Zgłoś jeśli naruszono regulamin