5 ��tek 1 jajko 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3 serki homogenizowane waniliowe 1,5 szklanki mleka w proszku 3 du�e �y�ki �elatyny 20 dag biszkopt�w okr�g�ych szklanka naparu z kawy ��tka i jajko roztrzepa� na parze razem z cukrem Margaryn� zmiksowa� i stopniowo dodawa� serki. Nast�pnie doda� mleko w proszku i utrzepane jajka. Na koniec doda� �elatyn� namoczon� w zimnej wodzie (ok. 1/4 szkl. wody) a nast�pnie rozpuszczon� w gor�cej k�pieli. Dno du�ej tortownicy wy�o�y� namoczonymi w kawie biszkoptami, na to wy�o�y� po�ow� masy, znowu nas�czone biszkopty i drug� po�ow� masy. Trzeba to zrobi� szybko, bo masa po dodaniu �elatyny bardzo szybko g�stnieje.
rafaelrafel26