Robię ją właśnie w HO i jest przepyszna. W piekarniku nie próbowałam więc nie wykluczam, że wyjdzie równie pyszna. Składniki: kaczka (cała) jabłka (ok 3szt) majeranek rozmaryn sól Wypatroszoną, wymytą i osuszoną kaczkę (również osuszoną w środku) przyprawiamy solą, majerankiem i rozmarynem. Kaczkę należy również przyprawić wewnątrz. Ja daję dość sporo majeranku i rozmarynu, żeby była aromatyczna. Odstawiamy ją na minimum 2h, żeby przyprawy się trochę przegryzły. Do środka kaczki upychamy obrane jabłka w ćwiartkach i zamykamy ją np. wykałaczkami Pieczenie w Halogen Oven Na dno urządzenia można nalać odrobinę wody. Piec na najniższej kratce. Kładziemy kaczkę "na brzuchu". Pierwsze 30 minut na temperaturze 200stopni Następne 1h30minut na temperaturze 160stopni Mniej więcej co 15, 20 minut polewam kaczkę tłuszczem z dna urządzenia, które wytworzyła :) Robię to pędzelkiem do pizzy bo ciężko chochlę tam upchąć.
CIOTECZKAAA