Cafe au laita.doc

(20 KB) Pobierz
Cafe au laita

Cafe au laita

 

składniki:

·         0,5 l mocnej, świeżo zaparzonej kawy

·         0,5 l wrzącego mleka

 

sposób przygotowania:

·         Do przyrządzania tego napoju najlepsza jest kawa prażona w stylu francuskim. Jest to tradycyjny, we Francji i Hiszpanii po­wszechnie podawany do śniadania napój. Kawę z mlekiem serwuje się w miseczkach albo w grubych kubkach z uszkiem. Zaparzyć kawę z 5 łyżek drobno zmielo­nej kawy w 0,5 l wrzątku. Po kilku minu­tach przecedzić do gorącego dzbanka. Za­gotować mleko. Przygotować miseczki lub kubki i nalewać do nich jednocześnie kawę i mleko. Do tej kawy podaje się chleb fran­cuski z dżemem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin